logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Львівська облрада та БО «СОС Дитячі Містечка» спільно допомагатимуть дітям, які постраждали від війни

23-03-2023 11:36605

Львівська облрада та БО «СОС Дитячі Містечка» спільно допомагатимуть дітям, які постраждали від війни
Фото: пресслужба ЛОР

Львівська обласна рада підписала меморандум з благодійною недержавною організацією СОС Дитячі Містечка.

Як інформує пресслужба ЛОР, меморандум передбачає партнерство у питаннях надання допомоги сім'ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. У тому числі найбільш вразливих - дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування, дітей з інвалідністю, які у зв'язку з війною втратили дім, роботу, соціальну підтримку.

В Україні СОС Дитячі Містечка Україна працює 20 років. Більше 85 000 дітей та дорослих отримали підтримку від організації та її іноземних партнерів.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак подякувала організації за роботу, яку вони проводять в Україні і на Львівщині зокрема, особливо з початку повномасштабного вторгнення.

«Наша місія сьогодні – це допомагати нашим дітям. Співпраця з новими партнерами відкриває нові можливості для українських родин, які через війну втратили все і для яких Львівщина стала другим домом.

Від початку вторгнення Львівська обласна рада налагодила ефективну співпрацю у питаннях організації побуту, навчання і перебування дітей та родин, евакуйованих з зони бойових дій, які перебувають у наших комунальних освітніх та лікувальних закладах.

Ми не зупиняємося і на черзі проєкти, які допоможуть дітям краще інтегруватися до нових умов, отримати допомогу, здобути нові знання. Щиро радіємо, що маємо таких партнерів як благодійна організація “СОС Дитячі Містечка”, - зазначила Ірина Гримак.

Як розповів  директор міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Сергій Лукашов, з минулого року їх діяльність зосередилася на допомозі дітям-переселенцям, евакуйованим з зони бойових дій, пораненим, осиротілим, дитячим будинкам сімейного типу, які переїхали і потребують підтримки.

«Зараз ми також впроваджуємо нову послугу – це облаштування інтерактивних кімнат, просторів для дітей, де вони можуть займатися, інтегруватися в соціум, адаптовуватися в громадах. Це дуже важлива ініціатива як дієвий інструмент спілкування, навчання, взаємодії.

На Львівщині організація уже створила 8 інтерактивних кімнат, які повністю обладнані усім необхідним для відпочинку, занять, ігор», - зазначив Сергій Лукашов.

Leopolis.news