logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Аморальний та недружній крок: в МЗС України жорстко відреагували на участь іноземних лідерів у параді в москві

09-05-2023 17:241638

Аморальний та недружній крок: в МЗС України жорстко відреагували на участь іноземних лідерів у параді  в москві
Фото: Скріншот

У МЗС України нагадали лідерам Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану, що путін є воєнним злочинцем, який розшукується міжнародним правосуддям.

Міністерство закордонних справ України виступило із заявою щодо участі лідерів країн колишнього радянського союзу у військовому параді на Красній площі в Москві 9 травня.

«Розглядаємо участь лідерів зазначених іноземних держав в публічному заході поряд із воєнним злочинцем, який хизується розв’язанням війни в Європі в масштабах, незнаних із часів Другої світової війни, як аморальний та недружній крок щодо України, вияв зневаги до українського народу, який бореться за своє виживання та свободу. Народи Центральної Азії та Кавказу внесли неоціненний вклад в перемогу над нацизмом 78 років тому. Вони не заслуговують на долю бути використаними зараз Кремлем для участі в фальшивому дійстві, яке не має нічого спільного із подвигом переможців над нацизмом», – наголошує МЗС України.

В українському зовнішньополітичному відомстві нагадали, що президент росії володимир путін, розшукується міжнародним правосуддям за скоєння воєнних злочинів, виправдовував вбивства українців, знищення українських міст та сіл, викрадення українських дітей та репресії проти мешканців захоплених українських територій. «У ніч перед зібранням рф випустила по Україні 25 крилатих ракет, зокрема 15 по Києву, аби заподіяти іще більше смертей та завдати іще більше руйнувань на українській землі», - наголосили в МЗС України.

Українське зовнішньополітичне відомство наголошує на неприпустимості лідерів держав брати участь у заході, де була продемонстрована військова техніка, яка десятий рік поспіль залучена до неспровокованої агресивної війни росії проти України.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news