logo
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
10/03
08/03
07/03
01/03
29/02
28/02
24/02
2 ...

Заступник голови МЗС Андрій Мельник стане послом у Бразилії: є попередня згода

12-05-2023 09:451825

Заступник голови МЗС Андрій Мельник стане послом у Бразилії: є попередня згода
Фото: МЗС України, Андрій Мельник праворуч

Новим послом України в Бразилії найімовірніше стане український дипломат Андрій Мельник.

Стало відомо, що уряд Бразилії надав попередню згоду на це призначення.

«Уряд Бразилії із задоволенням повідомляє, що надав агреман (попередня згода – ред.) пану Андрію Мельнику на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Бразилії», – йдеться у повідомленні пресслужби уряду.

На сайті Президента України наразі відсутній указ на призначення, а в МЗС поки не коментують ймовірне призначення.

А у вечірньому зверненні Володимир Зеленський повідомив, що на зустрічі зі спеціальним радником президента Бразилії з міжнародних питань говорили про можливість проведення саміту у форматі Україна – Латинська Америка.

Зеленський  повторно запросив президента Бразилії відвідати Україну та побачити на власні очі героїзм українців і «реальну налаштованість на мир для всієї української землі».

А от лише кілька днів тому Андрій Мельник зустрівся з головним дипломатичним радником Президента Бразилії Селсо Аморімом (на фото). Сторони обговорили питання двостороннього порядку денного, а також можливість долучення Бразилії, разом з іншими партнерами України, до пошуку шляхів забезпечення сталого та довготривалого миру в Україні на базі поваги до міжнародного права, відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

При обговоренні пріоритетних сфер співпраці в торговельно-економічній сфері співрозмовники наголосили на обопільній зацікавленості у розширенні та поглибленні відносин стратегічного партнерства, існуючих між Україною та Бразилією, та наповненні їх конкретним змістом.

Зазначимо, що Андрій Мельник з листопада 2022 року є заступником міністра закордонних справ України. До цього 8 років був послом України в Німеччині, де неодноразово різко  критикував німців за недостатню допомогу Україні у війні з росією.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news