logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Посольство Ірландії в Пекіні відмовилося прибирати українську символіку попри вимогу Китаю

21-05-2023 12:341988

Посольство Ірландії в Пекіні відмовилося прибирати українську символіку попри вимогу Китаю
Фото: twitter.com/IrlEmbChina

Посольство Ірландії в Пекіні не прибрало символіку на підтримку України.

Раніше китайський уряд просив усі іноземні дипломатичні представництва прибрати «пропаганду» зі своїх фасадів, повідомляє УНІАН.

Міністерство закордонних справ Ірландії заявляє, що продовжить розміщувати «візуальні нагадування» про підтримку України під час війни. Про це пише The Journal.

«Відповідаючи позиції Ірландії щодо незаконного вторгнення в Україну, Посольство Ірландії в Пекіні постійно з моменту вторгнення розміщувало візуальні нагадування про підтримку Ірландією України на території посольства та під час заходів. З березня 2022 року для цього використовується дошка оголошень на зовнішній стіні території посольства. На зовнішній стіні залишається на місці плакат із логотипом посольства та написом «Ми з Україною» англійською та китайською мовами на тлі кольорів українського прапора», - повідомили в МЗС Ірландії.

Представник Європейського Союзу сказав, що протокольний департамент МЗС Китаю 8 травня розповсюдив ноту, у якій попросив дипломатичні представництва «поважати китайські закони та правила» і «не використовувати зовнішні стіни посольств для проведення політизованої пропаганди, щоб не викликати суперечок між країнами».

У ноті не уточнюється, що може являти собою «політизовану пропаганду», сказала прессекретар Набіла Массралі, додавши, що представництво ЄС у Пекіні «не змінило жодних елементів, розміщених на передній стіні будівлі».

Нагадаємо, 3ього тижня Пекін надіслав свого представника в Україну та росію для обговорення можливого «політичного врегулювання», але вважається, що ці зусилля навряд чи досягнуть прогресу, враховуючи риторичну, дипломатичну та економічну підтримку Китаєм москви.

Високий представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Китай втратив можливість стати посередником у розв'язаній росією війні через те, що його озвучена «нейтральність»  мала проросійський ухил.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news