logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Парламентська Асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а терористичний режим у рф – рашизмом

22-05-2023 15:28847

Парламентська Асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом, а терористичний режим у рф – рашизмом
Фото: ілюстративне

У Люксембурзі Парламентська асамблея НАТО одностайно проголосувала за визнання злочинів росії проти України геноцидом, а терористичний режим у рф – рашизмом.

Про це повідомив голова постійної делегації України у ПА НАТО, народний депутат Єгор Чернєв у Facebook.

«На сесії Асамблеї в Люксембурзі ми добилися прийняття надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки. Крім того, ПА НАТО закликала уряди своїх країн відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО. Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані», - повідомив Єгор Чернєв.

За його словами, в Асамблеї «є і підтримка міжнародного трибуналу, і допомога Україні до перемоги і після неї, і засудження ідеології рашизму, і відновлення територіальної цілісності, і санкції, і репарації, і план Маршалла, і багато іншого».

«Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами», - наголосив Єгор Чернєв.

Нардеп також подякував польському колезі Міхалу Щербі за допомогу в підготовці декларації та просуванні української позиції в Асамблеї.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news