logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Львів’ян сьогодні запрошують на лекцію про годинникарство

30-09-2019 11:421433

Львів’ян сьогодні запрошують на лекцію про годинникарство
Фото: авторки

У понеділок, 30 вересня, о 17:00 у приміщенні Науково-технічної бібліотеки НУ «Львівська політехніка», що поруч із головний корпусом, відбудеться лекція про вежі й годинники.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написала заступниця директора бібліотеки Олена Харгелія.

У рамках заходів до Всеукраїнського дня бібліотек у гостях бібліотеки буде відомий в Україні та світі годинникар Олексій Бурнаєв. Назва лекції: «Вартові часу. Галицьке годинникарство: традиції і сучасність». Присутні на лекції почують правдиві історії про майстрів цієї справи, унікальні механізми та їхні таємниці. Розповідатиме лектор Олексій Бурнаєв.

Бурнаєв Олексій Михайлович – людина, яка бачила всі вежові годинники Галичини зсередини, кандидат фізико-математичних наук, доцент Львівського національного аграрного університету, член Комітету підтримки Європейського консерваторіуму дзвіниць і вежових годинників С.Е.С.Н. в Парижі та майстер-годинникар, що відновив годинники у понад 60 містах України. На зустрічі розкажуть про чотири покоління відомих і безіменних виробників вежових годинників Галичини, про білі плями в історії годинникарства, а також про технології виготовлення та особливості цих механізмів, легенди та плітки.

Оксана КРИШТАЛЕВА, для Leopolis.news