Життя всупереч владі | Блог Ростислава Новоженця

https://leopolis.news/post/86639/jyttya-vsuperech-vladi--blog-rostyslava-novojencya

02/06/2023

У центрі паркової ділянки, яка прилягає до вулиці Зеленої, під кінець зими з’явився просто-таки  пень-велетень. Колишню красуню-вербу намагались зрізати під корінь, але товстелезний стовбур не піддавався «сучасним» інструментам. Тоді «майстри» просто обчикрижили величезні гілляки. Але прийшла весна і зрізане дерево пустило нові пагони і зазеленіло.

Для чого було так безжально нищити дерева? Невже не можна було позрізати лише сухі гілки, а хворі стовбури «полікувати», як це роблять дбайливі господарі? Але там, де є економічна доцільність мораль відпочиває! Деревина сьогодні в ціні! Недарма начальницю управління екології і природних ресурсів ЛМР, «корінну львів’янку» О. Сладкову, яка винна у всій цій вакханалії з вирубкою дерев, нещодавно дали на підвищення і перевели на посаду заступника директора департаменту економічного розвитку.

Хтось собі подумає, мовляв, для чого порушувати таку дрібязкову тему, он війна, люди гинуть, не те, що дерева. А у мене перед очима стоїть цей пень-велетень, з трьома обрубками замість гілок, наче наш Тризуб. Цей символ нашої державності, понівечений чужими і «своїми». Але незламний, який прокидається до нового життя всупереч усім владам!

Leopolis.news