logo
10/03
08/03
03/03
12/02
08/02
06/02
03/02
15/01
20/12
11/12
03/12
25/11
22/11
17/11
2 ...

Життя всупереч владі | Блог Ростислава Новоженця

02-06-2023 11:423853

Життя всупереч владі | Блог Ростислава Новоженця

У «Снопківському парку» Львова на кожному кроці зустрінеш сліди варварського ставлення до природи. Зі злої волі зникли кущі запашної клекічки, які щороку буйно розквітали до Зелених свят. Комунальні служби добре «подбали» аби зачистити парк від багаторічних дерев, які ще довго могли милувати око мешканців та гостей міста. Тепер парк рясніє свіжими пнями, де проглядаються залишки світлих і здорових стовбурів.

У центрі паркової ділянки, яка прилягає до вулиці Зеленої, під кінець зими з’явився просто-таки  пень-велетень. Колишню красуню-вербу намагались зрізати під корінь, але товстелезний стовбур не піддавався «сучасним» інструментам. Тоді «майстри» просто обчикрижили величезні гілляки. Але прийшла весна і зрізане дерево пустило нові пагони і зазеленіло.

Для чого було так безжально нищити дерева? Невже не можна було позрізати лише сухі гілки, а хворі стовбури «полікувати», як це роблять дбайливі господарі? Але там, де є економічна доцільність мораль відпочиває! Деревина сьогодні в ціні! Недарма начальницю управління екології і природних ресурсів ЛМР, «корінну львів’янку» О. Сладкову, яка винна у всій цій вакханалії з вирубкою дерев, нещодавно дали на підвищення і перевели на посаду заступника директора департаменту економічного розвитку.

Хтось собі подумає, мовляв, для чого порушувати таку дрібязкову тему, он війна, люди гинуть, не те, що дерева. А у мене перед очима стоїть цей пень-велетень, з трьома обрубками замість гілок, наче наш Тризуб. Цей символ нашої державності, понівечений чужими і «своїми». Але незламний, який прокидається до нового життя всупереч усім владам!

Leopolis.news