logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Львівська поетеса Наталія Калиновська отримала нагороди на конкурсі в Одесі

04-06-2023 11:121251

Львівська поетеса Наталія Калиновська отримала нагороди на конкурсі в Одесі
Фото: із соціальних мереж

Колективний збірник дитячої поезії «Голос війни», виданий відомою львівською поетесою Наталією Калиновською, визнаний лауреатом цьогорічного літературного конкурсу ім.. К. Паустовського, який проводився в м. Одеса.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Нагадаємо, що 31 травня 2023 року в бібліотеці-філії № 2 ім. К. Г. Паустовського м. Одеси відбулося урочисте нагородження переможців муніципального літературного конкурсу ім. К. Г. Паустовського. Традиційно цей захід проводиться у день народження письменника, який у своїх творах оспівав місто над морем.

Організатори одеського конкурсу до участі в ньому запросили Наталію Калиновську – авторку понад 20 поетичних видань, науковця, викладачку НУ «Львівська політехніка», членкиню НСПУ, НСЖУ, Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини», Української асоціації письменників України.

Додамо, що Наталія Калиновська у Львові заснувала літературний конкурс серед учнівської молоді «У римах світлих оживає слово». За декілька років він набув статусу всеукраїнського. Саме торік вона упорядкувала вірші, надіслані на творче змагання дітьми з різних куточків України. Високий їх рівень наштовхнув на ідею, щоб видати окремою поетичною збіркою. .

«Коли ми з членами журі упорядкували дитячі конкурсні вірші, довго думали над назвою майбутньої книжки. Ідею підказали самі юні поети, – розповіла Наталія Калиновська, – Вони писали про те, що їх найбільше болить і турбує. А це тема війни, непохитної віри, що ЗСУ поконають ненависного окупанта, українці святкуватимуть велич перемоги. Цей літературний скарб став справді  голосом війни, літописом національної звитяги, мужності та героїзму».

З одного боку керівничці проекту Наталії Калиновській надзвичайно приємно, що в Одесі належно оцінили колективний збірник, «Голос війни», надавши йому найвищий літературний статус – лавреат. Та, як сказала, подвійно їй радісно, що заснованим конкурсом «У барвах світлих оживає слово» плекає творчі таланти, відкриває імена майбутніх молодих поетів.

З Одеси Наталія Калиновська отримала другу літературну нагороду – Диплом. Його вона удостоєна за свою нову поетичну збірку «Душа лікується тобою».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news