logo
26/04
25/04
2 ...

Невідомі висипали у контейнер для відходів на Городоцькій люмінесцентні лампи

05-06-2023 16:41399

Невідомі висипали у контейнер для відходів на Городоцькій люмінесцентні лампи
Фото: пресслужба Львівської міської ради

Як повідомили у ЛКП «Львівспецкомунтранс», у суботу, 3 червня, невідомі винесли на контейнерний майданчик на вул. Городоцька, 276 близько сотні використаних люмінесцентних ламп.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Небезпечні відходи помістили просто у баки для змішаного виду сміття. Хто це вчинив зараз з’ясовують правоохоронці. Винні обов’язково понесуть покарання, адже такі вчинки несуть загрозу для здоров’я багатьох людей.

«Маємо неприємність на вул. Городоцькій, 276. У суботу, 3 червня, невідомі винесли на місцевий контейнерний майданчик близько сотні використаних люмінесцентних ламп. Помістили небезпечні відходи просто у баки для змішаного виду сміття. Мешканці довколишніх будинків, яким, власне, і належить майданчик, повідомили про цей інцидент у поліцію та ДСНС. Об’єкт огородили та закрили для користування.

Оскільки такі небезпечні відходи потребують спеціальної утилізації і їх має забрати організація, яка безпосередньо має ліцензію на це, то до того часу ми, на жаль, не зможемо звично обслуговувати майданчик.

Хто створив такий клопіт місцевим мешканцям та всім відповідальним службам, зараз будуть з’ясовувати правоохоронці. Винні обов’язково понесуть покарання.

Ми ж у свою чергу закликаємо всіх львів’ян до свідомого поводження з відходами. Та наголошуємо, такі необдумані вчинки несуть загрозу для здоров’я багатьох людей», - повідомили у ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Нагадаємо, відпрацьовані лампи, ртутні термометри та використані батарейки – усе це мешканці Львівської міської територіальної громади можуть здати безкоштовно. Не пошкоджені небезпечні відходи приймають у Екобусі. Детальніше про графік стоянок Екобуса у червні - за посиланням.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news