logo
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
26/03
2 ...

Держекоінспекція виявила незаконний забір гравію з русла річки на Дрогобиччині

08-06-2023 20:582320

Держекоінспекція виявила незаконний забір гравію з русла річки на Дрогобиччині

Державна екологічна інспекція у Львівській області зафіксувала незаконний забір піщано-гравійної сировини з русла річки Рибничанка на Дрогобиччині.

Зокрема, працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області та слідчі СВ Дрогобицького РВП ГУ НП у Львівській області здійснили спільні заходи у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною ІІ статті 240 КК України - порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі або незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.  

У ході проведення заходу встановлено факт самовільного надрокористування, а саме: самовільний забір піщано-гравійної сировини (ПГС) з русла річки Рибничанка на території с. Рибник Дрогобицького району Львівської області. Незаконний забір здійснювався фізичною особою на вантажний автомобіль, без наявності спеціального дозволу на користування надрами. Такі дії є порушенням правил державної власності на надра, а також статей  19, 65  Кодексу України «Про надра».
Слід зазначити, що піщано-гравійна сировина належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

Відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами, державними інспекторами проведено розрахунок та визначено розмір заподіяних збитків, що становить 9004 грн.

Матеріали скеровано у СВ Дрогобицького РВП ГУ НП у Львівській області для  прийняття  відповідного рішення.

Leopolis.news