logo
05/05
04/05
2 ...

Львів передасть військовим понад 2 тисячі дронів

30-09-2023 18:571032

Львів передасть військовим понад 2 тисячі дронів
Фото: Ілюстративне

Вже цієї осені місто має намір передати військовослужбовцям понад 2 тисячі дронів.

Утім, місто не має повноважень закупівлі зброї, яка теж дуже потрібна на фронті. Відтак, якщо є бачення уряду, що частина ПДФО із доходів військових має передаватись у бюджет держави, то Львів це рішення підтримує, щоб більше зброї могли отримувати воїни, які виборюють свободу нашої держави.

Про це, а також про відновлення міських укриттів та протезування воїнів розповів у своєму зверненні міський голова Львова Андрій Садовий, передає пресслужба Львівської міськради.

«Останнім часом в суспільстві, і у Львові зокрема, йде дискусія: а як мають громади допомагати військовим? Простий приклад: в цьому році від ПДФО, це є податок на зарплати від військових, Львів отримає орієнтовно 1,8 млрд гривень. Натомість на наших військових ми плануємо витратити більше 2 млрд гривень. Це є кошти, які ми напряму перераховуємо. Це різне обладнання, устаткування, дрони, машини, які ми купуємо напряму та передаємо в військові частини.

Також є дискусія: а чи, можливо, частину коштів треба передати державі? Бо такий є запит від уряду. І йдуть дебати в різних громадах. Моя позиція чітка: місто не може купувати зброю, але зброю може купувати держава, уряд і може збільшити виробництво нашої української зброї. Тому позиція Львова дуже тверда і проста: ми готові частину нашого ПДФО, наших грошей віддати державі, щоб було більше зброї і ми більше били ворога.

Вівторок-середа я був з візитом в Донецькій, Харківській областях. Спілкувався з нашими військовими дівчатами та хлопцями, які сьогодні там, на передовій. Це 80-та бригада, 125-та та 103-тя. Від громади міста привіз дрони. Взагалі ми цієї осені плануємо додатково передати більше двох тисяч дронів. Вони допоможуть нашим воякам бити ворога – це є наш пріоритет», - наголосив Андрій Садовий.

Допомагає місто і тим воїнам, які виконуючи бойові завдання зазнали поранень та втратили кінцівки. Як наголосив мер Львова, вже рік у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ у нашому місті діє Протезна майстерня, яка виготовляючи високоякісні протези для захисників допомагає їм повернутись до звичного життя після травм.

«Власне у вересні рік тому ми у Львові відкрили першу Протезну майстерню. Дякуючи німецьким колегам, завдяки Мальтійській службі допомоги. І за цей рік ми зробили декілька сотень протезів для наших військових. 90% – це є хлопці і дівчата з різних регіонів нашої країни. Як ви знаєте, ми вибудовуємо у Львові екосистему людяності UNBROKEN. Це і виробництво протезів, і реабілітація, і будівництво житла, пошук роботи для військових. Це так важливо. Тому що сьогодні 30 000 наших мешканців-львів'ян там - на передовій. Ми повинні бути готові максимально допомогти кожному, хто буде потребувати цієї допомоги», - акцентував він.

Йшлося у зверненні і про безпеку містян тут, у Львові. Міський голова повідомив, що місто працює над відновленням тих укриттів, які роками не працювали.

«Важлива тема – це є укриття. Я б дуже просив всіх мешканців бути уважними і ще раз перевірити, в якому стані вони знаходяться. За бюджетні кошти ми також відновлюємо ті укриття, які не працювали десятки років. І ми маємо на це кошти, і ми будемо робити місто більш безпечним», - сказав Андрій Садовий.

Також він наголосив на винятковій важливості професії вчителя, особливо у воєнний час, та закликав містян привітати педагогів з їх професійним святом.

Leopolis.news