logo
20/04
19/04
16/04
12/04
10/04
09/04
26/03
19/03
11/03
05/03
28/01
20/01
19/01
17/01
2 ...

Звідки в Садового час управляти містом, коли він відкриває офіс у Брюсселі | Блог Володимира Гірняка

12-10-2023 18:211902

Звідки в Садового час управляти містом, коли він відкриває офіс у Брюсселі | Блог Володимира Гірняка

Четверговий ранок у Львові розпочався з потопу. Прорвало водогін у самісінькому центрі. Необізнані львів’яни, котрі удосвіта потрапили на проспект Свободи, взялися гадати, чи це техногенна аварія, чи черговий велемудрий задум міського голови.

Одні переконували, що це, нарешті, почали копати Пелчинський став. Інші суперечили їм, що це вже риють яму для підземного паркінгу біля пам’ятника Міцкевичу. Треті припустили, що Садовий таки відважився відкрити Полтву, аби зробити її судноплавною і, набудувавши кораблів, особисто очолити Балтійський похід на Петербург.

Ясність міг би внести один із завсідників львівської «клюмби», але йому недавно на Привокзальній впав на голову балкон і він тимчасово не здатен вихваляти геніальні ідеї львівського мера.

Звісно, це жарт. Ніхто нічого не обговорював. І навіть прорив водопроводу можна було б списати на форс-мажор, який часом трапляється у комунальному господарстві будь-якого міста. Якби не контекст.

Фахівці вже не один рік попереджають Садового про катастрофічний стан львівських мереж, які не витримують ані халатного ставлення до себе, ані нових навантажень через неконтрольовані забудови. Але мерові та його команді наплювати. Справді, як попіаришся на підземній трубі, яку ніхто не бачить. Це ж вам не клумба чи фонтан, який кинеться в око кожному.

Причину аварії на водогоні ще назвуть. Але щоб там не озвучили спеціально навчені люди, причина очевидна. Вони ті ж, через які падають балкони, тріщать історичні споруди, створюються багатокілометрові корки на дорогах, вкотре провалено введення е-квитка . Причина – нездатність міського голови управляти містом.

А з іншого боку… Звідки в Садового час управляти містом, коли він відкриває офіс у Брюсселі. А скільки у світі ще столиць, де львівський мер ще офісів не відкрив? Отож бо! Хіба геніям до каналізації…