logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Зеленський пояснив, чому пів року не може призначити посла України у Британії

12-01-2024 17:561055

Зеленський пояснив, чому пів року не може призначити посла України у Британії
Фото: vikna.tv

В Україні розглядають кілька кандидатур на посаду посла у Великій Британії.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Ріші Сунаком, передає «Суспільне».

«Для мене дуже важливо щоб кожен з посадовців з дипломатів, які займаються відносинами з Британією, був на найвищому рівні. Тому ми розглядаємо обережно кілька кандидатур, щось ти будуєш дуже довго і важливо потім все це не втратити. Це сенситивне питання», – сказав Зеленський.

Як відомо, Зеленський звільнив посла України у Великій Британії Вадима Пристайка 21 липня. Це сталось після того, як Пристайко покритикував вислів Зеленського про главу британського Міноборони Бена Воллеса. Зокрема, Пристайко назвав тоді «нездоровим сарказмом» репліку Зеленського про те, що він може хоч щодня дякувати Воллесу за військову допомогу Україні.

«Я думаю, він відповів трохи з сарказмом.. коли президент Зеленський сказав, що кожного ранку він прокидатиметься і дзвонитиме Бену Воллесу, щоб подякувати йому. Я не думаю, що цей сарказм − це здоровий сарказм», — сказав тоді український дипломат.

Якийсь час ходили чутки, що місце посла у Британії може зайняти колишній міністр оборони Олексій Резніков. Однак нібито Британія відмовила приймати такого дипломата через масштабні корупційні схеми у Міноборони України, які викрили власне за керівництва Резнікова.  

Як повідомляли, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провели переговори у Києві і підписали угоду у сфері безпеки.

Ріші Сунак виступив у Верховній Раді.

Британія оголосила рекордний пакет оборонної допомоги Україні на £2,5 млрд

 

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news