logo
26/04
2 ...

Охоронця з львівського «Ашану», який принизив хлопчика із синдромом Дауна, звільнили

04-07-2019 18:366664

Охоронця з львівського «Ашану», який принизив хлопчика із синдромом Дауна, звільнили

У львівському супермаркеті «Ашан», де принизили хлопчика з синдромом Дауна, звільнили охоронця.

Про це від імені директора супермаркету «Ашан» на вул. Чорновола написала Ольга Бойко.

«Ми просимо вибачення за цю прикру ситуацію, яка є неприпустимою для нашої компанії, одним з пріоритетних напрямків соціальної відповідальності якої є підтримка, а також соціальна і професійна інтеграція людей з інвалідністю. Нам дуже важко та соромно за цей випадок. Людина, що працювала охоронцем від зовнішньої компанії, вже звільнена з посади. Ще раз перепрошуємо за цю ситуацію», – написала вона.

Натомість мати хлопчика Галина Амеліна-Царьова обіцяє скерувати в «Ашан» окремий запит щодо ситуації, щоб отримати письмову відповідь про реагування.

Ольга Бойко запевнила, що «Ашан» має «Хартію Етики», якої обов'язково дотримуються усі співробітники компанії «Ашан», за недотримання правил якої вживають дисциплінарні санкції до співробітників. 

«Людина, про яку йде мова, не є співробітником компанії Ашан, а працює у підрядній організації, що надає охоронні послуги. Як Ви знаєте, в Ашан Чорновола нещодавно було працевлаштовано першого у цьому місті, але шостого в компанії, працівника з синдромом Дауна. Учора в рамках нашої співпраці, наші партнери з організації Емаус у Львові провели перший тренінг для співробітників Ашан щодо особливостей взаємодії з людьми з інвалідністю. Зважаючи на цю ситуацію, подібний тренінг буде обов'язково проведений і для усіх співробітників охоронних організацій, що працюють в наших магазинах. Ми сподіваємось, таких ситуацій більше не повториться», – написала представниця «Ашану».

Leopolis.news