logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський озвучив умови повернення Росії до G8

22-08-2019 08:55558

Зеленський озвучив умови повернення Росії до G8
Фото: Офіс президента України

Росія може повернутись до «Великої вісімки» лише за умови повернення окупованого нею Криму, припинення війни на Донбасі та звільнення українських політв'язнів і моряків.

Про це президент Володимир Зеленський написав у facebook.

«Із березня 2014 року, після призупинення участі Росії в G8, нічого не змінилося. Український Крим надалі окупований, український Донбас і досі страждає від війни. Повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення понад 100 політичних в'язнів і українських моряків, яких утримує Кремль, буде справжнім серйозним сигналом світові про те, що Росія готова знову зайняти своє місце в порядку денному високої дипломатії», – написав Зеленський.

Він подякував країнам, які «послідовно підтримують Україну у відстоюванні нашої територіальної цілісності та суверенітету».

«Вдячний тим країнам, котрі послідовно підтримують Україну у відстоюванні нашої територіальної цілісності та суверенітету», - додав Зеленський.

Нагадаємо, напередодні, 20 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що він би підтримав повернення Росії до групи країн з найбільш розвиненою економікою.

Також президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним 19 серпня заявив, що питання повернення до формату «Великої вісімки» і нормалізації відносин між Росією та ЄС залежить від урегулювання ситуації на сході України.

Leopolis.news