logo
27/04
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Українська делегація взяла участь у презентації освітніх продуктів та технологій BETT UK 2024

02-02-2024 20:01415

Українська делегація взяла участь у презентації освітніх продуктів та технологій BETT UK 2024
Фото: МОН

24–26 січня в Лондоні українська делегація відвідала Bett UK 2024 — наймасштабніший міжнародний майданчик для презентації освітніх продуктів та технологій. До складу делегації увійшли й EdTech-стартапи, які пройшли відбір у листопаді 2023 року. Загалом у ньому взяло участь 29 команд, вісім з яких представили Україну на події в Лондоні.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Україну презентували такі стартапи:

·        Amperia — український виробник обладнання для освіти, програмного забезпечення та інтерактивних підручників;

·        BUKI — міжнародний EdTech-маркетплейс із пошуку репетиторів;

·        GIOS — інтерактивна платформа зі ШІ з вивчення математики;

·        Nanit Robot — EdTech-рішення для розвитку креативності й інженерних навичок;

·        Headway — українська EdTech-компанія, яка створює продукти з мікронавчання та входить до рейтингу найвпливовіших у світі з трансформації цифрового навчання та навичок спеціалістів — GSV-150;

·        CASES — соціальна мережа та EdTech-платформа для креативних індустрій;

·        Elai.io — платформа для перетворення тексту у відео;

·        Sensorama — українська компанія, яка в 2023 році увійшла до п'ятірки найкращих у сфері AR/VR у світі та спеціалізується на навчанні за допомогою VR-тренажерів та інші.

За три дні понад 230 учасників Bett відвідали український стенд та поспілкувалися з українськими стартаперами. Серед них представники урядів, фундацій, університетів, шкіл та садочків. Зокрема, розпочали переговори з Oxford University, University of Arts London, University of Liverpool, урядами Ізраїлю, Індії та Польщі щодо використання українських продуктів.

«Для нас великою цінністю події стала можливість налагодити зв’язки з іншими стартапами, фондами, інвесторами та потенційними партнерами. Зокрема, завдяки конференції ми мали можливість поспілкуватися з представниками Figma, Adobe, Affinity — це дуже цінні для нас контакти. На відміну від інших заходів, де фонди анонсували, але фактичних перемовин ми не отримали, у межах цієї поїздки нам вдалось ініціювати перемовини з 4 потенційними партнерами на заходах, пов’язаних з участю української делегації. Для нас — це дуже хороший показник», — прокоментувала команда CASES.

Стартапери мали можливість поспілкуватися із зацікавленими учасниками, познайомитися з представниками компаній та урядів держав, отримати зворотний зв'язок та ініціювати перемовини з потенційними партнерами. Загалом українські підприємці зібрали понад 250 корисних контактів, зокрема представників уряду Великої Британії, Саудівської Аравії, Нідерландів, адміністрації закордонних закладів освіти, міжнародних компаній тощо.

За три дні МОН та партнери провели понад десяток зустрічей із виробниками та BigTech-компаніями (Lenovo, Dell, Acer, Google, Microsoft, Epson, BenQ та інші) щодо постачання технічного обладнання в школи та коледжі, підтримки адаптації цифрових інструментів та рішень для вчителів та закладів освіти.

«Відвідати Bett — це можливість зрозуміти, якою буде освіта глобально через 10–15 років. Куди рухаються тренди, які потреби шкіл або університетів можуть закрити технології та як саме. Ми зустрілися з лідерами EdTech-ринку та обговорили дуже практичні шляхи підтримки української освіти і невдовзі перейдемо до їхньої імплементації», — прокоментував Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Також за організації Фонду Президента України відбулася окрема пітчинг-сесія, у якій взяло участь п’ять українських стартапів. Так вони змогли залучити додаткові інвестиції від провідних венчурних фондів Великої Британії. 

Команда Фонду Президента України зустрілася з міжнародними організаціями і партнерами та вже домовилася про участь України в Bett UK 2025.

Українську делегацію на Bett UK 2024 організовано спільними зусиллями Міністерства освіти і науки України разом з Міністерством цифрової трансформації України, національною платформою «Дія.Освіта», Українським фондом стартапів, Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту і акселератором YEP.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news