logo
27/04
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

В Університеті природокористування пройшла міжнародна зустріч із впровадження дистанційної освіти

07-02-2024 20:44779

В Університеті природокористування пройшла міжнародна зустріч із впровадження дистанційної освіти

Напередодні у Львівському національному університеті природокористування відбулася організаційна зустріч команди проекту міжнародного проєкту Erasmus+ KA2 DEFEP «Distance education for future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market».

Як розповів виконувач обов’язків ректора Університету Василь Лопушняк, метою проєкту є впровадження сталої та ефективної системи дистанційної освіти як окремої та самостійної форми навчання в українських та молдовських університетах. 

«Проект спрямований на створення інституційних відділів, розробку методів дистанційного навчання та навчальних матеріалів, підготовку викладацького складу. На зустріч до Університету прибули представники Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана, НУ «Чернігівська політехніка», Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Чорноморського національного університету ім. П. Могили, Уманського національного університету садівництва», - розповів очільник ЛНУП.  

За його словами, до заходу також долучилися представники Молдавського державного університету, Технічного університету Молдови, Університету Палермо (Італія), Університету імені Короля Хуана Карлоса (Іспанія) та Університету Саарланду (Німеччина).

«Впродовж усіх днів відбулися засідання Координаційної ради та робочих комітетів проекту. Працювали над питаннями інтернаціоналізації освітнього середовища (академічна мобільність студентів із мінімальними фінансовими витратами, залучення іноземних викладачів до розробки та викладання спільних дистанційних курсів); розвитку неформальної освіти (тренінги та курси підвищення кваліфікації для викладачів, курси перепідготовки ветеранів та військових для адаптації при переході до цивільного життя чи підприємницької діяльності); покращення формальної дистанційної освіти через розширення переліку освітніх програм та рівнів освіти для дистанційного навчання, а також використання елементів дистанційної освіти для денної та заочної форм навчання», - зазначив Василь Лопушняк. 

Варто також додати, що у процесі зустрічі учасники уклали договори між партнерськими закладами вищої освіти України.