logo
27/04
26/04
2 ...

Зеленський збирав сьогодні Ставку: єдине питання – енергетика

22-03-2024 18:40485

Зеленський збирав сьогодні Ставку: єдине питання – енергетика
Фото: УНН

Президент України Володимир Зеленський провів сьогодні засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Як повідомив Зеленський, єдиною темою сьогодні була енергетика.

«Усі доповіді присвячені ліквідації наслідків російського злочинного обстрілу. Харків та область, Запоріжжя, Дніпро, Хмельницький та область, Кривий Ріг, Сумщина, Полтавщина, Одещина, Вінниччина, Франківщина та всі постраждалі міста й громади. 

Заслухав звіти про перебіг відновлювальних робіт, підключення будинків до світла, води й тепла. Забезпечення людей тимчасовим житлом та всією необхідною допомогою.  

Голови правління «Укренерго» Володимир Кудрицький та «Нафтогазу» Олексій Чернишов доповіли про стан енергосистеми й першочергові кроки щодо її зміцнення та подальшого захисту, Головком Олександр Сирський і командувач Повітряних сил Микола Олещук – про роботу ППО в ці два непростих дні», – розповів Президент. 

«Ставка ухвалила кілька закритих рішень. Але по-справжньому захистити Україну може лише рішення наших партнерів надати достатню кількість сучасних систем ППО. Працюємо щодня й за цим напрямом», – додав він.

Нагадаємо, сотні тисяч українців залишаються без електрики після масованої ракетної атаки. Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що світло українцям повернуть упродовж доби.

Як повідомляли, сьогодні вранці російські ракети знову вкотре атакували численні об‘єкти по Україні, в тому числі і енергетики.

ППО знищила 37 з 88 ракет та 55 з 63 «шахедів»

Було влучання і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі.

В Укргідроенерго запевнили, що загрози прориву греблі ДніпроГЕС наразі немає. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news