logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Сотні тисяч українців залишаються без електрики після масованої ракетної атаки – Міненерго

22-03-2024 16:41244

Сотні тисяч українців залишаються без електрики після масованої ракетної атаки – Міненерго
Фото: ілюстративне

Міністерство енергетики України оприлюднило оперативну інформацію про ситуацію в енергосистемі на 15:00 після масованої ракетної атаки.

Як зазначили у Міненерго, після масштабної атаки на енергетичну інфраструктуру, яку здійснив ворог цієї ночі, енергетики разом з екстреними службами продовжують працювати над усуненням наслідків атак та відновленням електропостачання споживачам.

Частково заживлено високовольтні лінії у низці областей. Зокрема, відновлено роботу повітряної лінії електропередачі  ПЛ-750 кВ «Дніпровська», яка живить Запорізьку АЕС.

Також локалізовано пожежі на уражених об’єктах генерації (ТЕС та ГЕС) у кількох областях. На ДніпроГЕС, попри значні пошкодження, енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання. Однак електроенергію станція поки не виробляє. Триває огляд пошкоджень для з’ясування та оцінки масштабів збитків.

Після проведення аварійних робіт заживлено споживачів  у Вінницькій, Львівській областях. У Запорізькій області знято мережеві обмеження, однак є знеструмлення через бойові дії.

Залишаються мережеві обмеження для споживачів на Одещині (обмеження для понад 230 тисяч споживачів) та Дніпропетровщині (відключено 150 тисяч споживачів, обмеження застосовуються для понад 10 тисяч абонентів). На Хмельниччині після масштабного знеструмлення (близько 200 тисяч залишалися без світла) без електроенергії - понад 2 тисячі абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

Найскладніша ситуація – у Харкові. Через значні пошкодження залишаються знеструмленими близько 600 тисяч споживачів. Триває робота над заживленням критичної інфраструктури міста.

Енергетики працюють у посиленому режимі для найшвидшого відновлення електропостачання, запевнили у Міненерго.

Як повідомляли, сьогодні вранці російські ракети знову вкотре атакували численні об‘єкти по Україні, в тому числі і енергетики.

ППО знищила 37 з 88 ракет та 55 з 63 «шахедів»

Було влучання і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі.

В Укргідроенерго запевнили, що загрози прориву греблі ДніпроГЕС наразі немає. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news