logo
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Самборі вперше відбувся турнір з бойового гопака

26-11-2019 21:26395

У Самборі вперше відбувся турнір з бойового гопака
Фото: автора

У спортивній залі Самбірської гімназії завершився перший в місті турнір з бойового гопака. На змагання з’їхалось понад 100 учасників, які представляли практично всі регіони Львівщини. Мірялись силами у трьох дисциплінах: однотан, тан-двобій та борня.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

За словами голови правління ГО «Молодіжна центральна школа бойового гопака» та керівника розвитку бойового гопака у Самбірському регіоні Тараса Войтіва, перші два види являють собою радше показові виступи, де бійці демонструють техніку виконання прийомів з уявним або реальним суперником. А третій змаг – справжній козацький поєдинок. Журі складалось з тренерів інших міст. Саме їм належало професійно  визначити найкращих козаків турніру.

На турнірі найкраще себе показали учасники з Мостиськ. Самбірську команду представляв 21 козак. Загалом завоювали чимало нагород. Зокрема, перші місця вибороли Віталій Кузьмяк у змазі борня, Андрій Фургалець та Павло Андраш у змагах однотан.

Організатори задоволені турніром, а тому, наголосив Тарас Войтів, спільно робитимуть все, щоб аналогічні змагання стали традиційними. З його слів, невдовзі буде розігруватись кубок міста Самбора з бойового гопака.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news