logo
26/04
2 ...

Активісти вимагають від Садового вибачення за те, що учасників війни назвали тітушками

06-12-2019 14:041698

Активісти вимагають від Садового вибачення за те, що учасників війни назвали тітушками
Фото: Прес-клуб Львів

ВГО «Об'єднання добровольців» вимагає у міського голови Львова Андрія Садового вибачення за те, що учасників російсько-української війни назвали тітушками у публікації видання Захід.нет.

Про це заявила керівниця ВГО «Штаб Всеукраїнського Об'єднання Добровольців» Олена Живко під час пресконференції сьогодні, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

Олена Живко зазначила, що 27 листопада активісти ГО проводили акцію під стінами Вищого антикорупційного суду України, де обирався запобіжний захід Андрієві Садовому. Вона наголосила, що активісти подали заявку про проведення заходу до Київської міської ради, тож акція була абсолютно законною. До Києва поїхали кілька людей зі Львова, а також долучились активісти із Києва.

«Нікого не здивує, що ми поїхали на таку акцію, оскільки ми давно задекларували свою позицію щодо дій мера Львова. Напевно, тільки лінивий не читав про зловживання владою та розкрадання, які робить Андрій Іванович. Ми влаштували пікет не вперше. Пікетували Андрія Івановича, пікетували діючого президента і попереднього, але такої реакції, як зробив наш мер-злодій Садовий, ми просто не очікували», – сказала активістка.

«Ми з повагою ставимося до журналістів, розуміємо, що кожен заробляє і вони змушені виконувати вказівки свого очільника, оскільки Захід.нет належить дружині мера. Тим не менше, ми дуже обурені їхньою статтею, де героїв війни, львів'ян, які ні від кого не ховалися, а реалізували своє право на мирний пікет, назвали тітушками, оголошують їх у розшук», – сказала Олена Живко.

Вона додала, що зокрема тітушками назвали командира територіальної оборони, учасника бойових дій Юрія Дмитренко, бійця-добровольця, нагородженого орденом президента «За відвагу» Івана Пліша та керівника ГО «Шквал», учасника бойових дій Павла Гладиша.

За словами Олени Живко, зараз громадські активісти готують звернення до суду, а також  вимагають у журналістів видалили або спростувати публікацію, де учасників війни називають тітушками.

Leopolis.news