logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Сенцов та Сущенко закликали міністрів держав-членів ОБСЄ посилити зусилля щодо звільнення політв’язнів Кремля

06-12-2019 17:11585

Сенцов та Сущенко закликали міністрів держав-членів ОБСЄ посилити зусилля щодо звільнення політв’язнів Кремля
Фото: МЗС

5 грудня у м.Братислава (Словацька Республіка) на полях Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ відбувся ініційований українською стороною інформаційний захід міністерського рівня «Українці – політичні в’язні: шлях до свободи» за участю колишніх бранців Олега Сенцова та Романа Сущенка.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Відкриваючи захід, Міністр закордонних справ України В.Пристайко подякував присутнім колегам за ті зусилля, які докладалися їхніми країнами і сприяли поверненню у вересні незаконно утримуваних громадян України.

У свою чергу, О.Сенцов та Р.Сущенко поділилися власними історіями про шлях від незаконного затримання та сфальсифікованих обвинувачень до звільнення з-за ґрат російських тюрем та привернули увагу до масового грубого порушення прав людини Росією. Вони також нагадали про близько сто українських громадян, яких продовжують незаконно утримувати з політичних мотивів на території РФ та тимчасово окупованій території АР Крим та м.Севастополя та закликали глав зовнішньополітичних відомств держав-учасниць ОБСЄ продовжувати зусилля для їхнього звільнення.

Leopolis.news