logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

«Я повний профан в економіці»: ЗМІ опублікували прослушку наради Гончарука (ВІДЕО)

16-01-2020 08:11795

«Я повний профан в економіці»: ЗМІ опублікували прослушку наради Гончарука (ВІДЕО)
Фото: Українська правда

У мережі з'явилася інформація, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук начебто написав заяву про звільнення. Опублікована також прослушка, де прем'єр визнає, що не компетентний в економічних питаннях.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на анонімні канали в Telegram і Youtube.

Повідомлення про заяву Гончарука про відставку з'явилося на телеграм-каналі, наближеному до Банкової. Автор посилається на джерело в Офісі президента.

В опублікованих записах голоси схожі на голоси Гончарука, заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової та міністерки фінансів Оксани Маркарової.

Всі учасники говорять російською мовою.

Гончарук зокрема каже, що «повний профан в економіці».

На відео також чути, як Гончарук обговорює, як брехати президенту Володимиру Зеленському про причини зміцнення гривні, яке нібито пов'язане зі зростанням довіри до влади.

«У Зеленського є дуже примітивне розуміння економічних процесів. Він розуміє є платіжний баланс... А вони насильно зміцнили. Він шукає відповідь на це питання. А у нього немає відповіді на це питання», говорить він.

Далі обговорюється те, що потрібно говорити президенту.

«У нього немає відповіді. Треба показувати і треба, щоб виглядало, будемо говорити, дуже реалістично», - нібито сказав Гончарук.

УП звернулася до пресслужби Гончарука і спробувала зв'язатися з Маркаровою. Однак на повідомлення ніде не відповідають.

У Нацбанку від коментарів відмовилися.

Водночас у Кабміні заявили, що попри скандал, Гончарук не збирається йти у відставку.

 

«Прес-служба Кабінету міністрів не має інформації щодо справжності жодного аудіо- чи відеозапису, що розповсюджуються у мережі Інтернет. Інформація щодо заяви про відставку прем'єр-міністра не відповідає дійсності», – йдеться в офіційній заяві прес-служби уряду.

За даними УП, 13 січня в Офісі президента відбулася велика апаратна нарада за участі усього керівництва ОП, Кабінету міністрів та Верховної Ради.

Гончарук і його уряд звітували перед президентом. За словами очевидців, Гончарук повідомив, що Кабмін виконав близько 80% завдань, які йому поставили в ОПУ.

На нараді не обговорювали ротацію в Кабміні.

Leopolis.news