logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Громадські активісти вимагають звільнити Олександра Ганущина

16-01-2020 17:18939

Громадські активісти вимагають звільнити Олександра Ганущина

Сьогодні ГО «Люди країни» звернулися з офіційним листом до керівників фракцій у Львівській облраді. Просять винести на сесію питання про висловлення недовіри керівнику ЛОР Олександру Ганущину.

Також звернулися до президента, прем’єр міністра, голови ВРУ України та керівників силових структур з проханням втрутитися у ситуацію, що склалася з комунальними підприємствами обласної ради, повідомляє «Львівська мануфактура новин».

Як відомо, 13 січня правоохоронці затримали на гарячому керівника «Галсільлісу» Володимира Мельника. Співробітник передавав йому 17,8 тис грн та 300 $ – частину траншу за лояльне ставлення до підлеглих. «Галсільліс» є комунальним підприємством облради.

«Факт злочинів, якими зайнялася зараз прокуратура, просто шокує. Адже мова йде не про якісь комерційні заклади, а підприємства обласної ради, які би мали бути зразковими. Бо як можна говорити про порядок у країні, коли підприємства органу, що представляє інтереси громади, обкрадають державу?», – каже LMN голова ГО «Люди Країни» Василь Курій.

Він та інші активісти роками борються з незаконними рубками в лісах області та судяться з керівниками лісгоспів. Курій вважає, керівництво «Галсільлісу» зайшло надто далеко. Називає підприємство «мафією».

«18 районних керівників, які мають під собою 50-100 працівників, брали побори з підлеглих і возили данину до Львова, – каже активіст. – Це колосальні гроші, за які вони купували індульгенції та отримували «добро» на подальші злочини. Саме так діє мафія, бандитські угруповання: їхні щупальця розходяться по кабінетах чиновників і силовиків. Надіємося, депутатам облради зараз дуже соромно, адже те, як «працювало» їхнє підприємство, стало відомо широкому загалу. А найбільше мав би червоніти керівник ЛОР Олександр Ганущин. Адже з ним особисто неодноразово зустрічалися наші активісти, наводили безліч доказів розкрадання лісу. Однак з його боку не було вжито жодних заходів, щоб ці злодіяння припинити. Ганущин не має морального права бути на цій посаді».

Учасники ГО «Люди країни» вдячні новопризначеній прокурорці Львівської області Ірині Діденко за те, що вона, на відміну від своїх попередників, «почула» громадських активістів.

«Ірина Діденко наважилася розтяти цей гнійник, – каже Курій. – Та ми розуміємо, що мафія буде боронитися, і цю справу можуть заморозити. Тому звернулися до керівництва держави і до вищих правоохоронних органів з проханням втрутитися в ситуацію і допомогти навести лад у лісовій господарці Львівщини».

 

Leopolis.news