logo
26/04
2 ...

Львівська міська рада вимагає скасувати абонплату за транспортування газу

21-02-2020 17:581357

Львівська міська рада вимагає скасувати абонплату за транспортування газу
Фото: ЛМР

Депутати Львівської міської ради звернулись до НКРЕКП та Кабінету міністрів України з вимогою скасувати абонплату за транспортування газу. Ініціаторами відповідного звернення стали депутати фракції УКРОП. Його підтримали рішенням 34 міських депутати. 

 

Про це повідомляє пресслужба фракції УКРОПу в Львівській міській раді.

«Мешканців міста обурюють нові «схеми» НКРЕКП, які створюють не для, а «проти» народу України, з єдиною метою – збільшення надходжень газопостачальних організацій коштом простих громадян. Як відомо, з 2016 року НКРЕКП закрила очі на незаконне встановлення загальнобудинкових лічильників обліку газу в багатоквартирних будинках, і ми бачимо, що і до сьогодні не встановлено всіх індивідуальних лічильників для категорії осіб, які використовують газ для приготування їжі. Лише у Львівській області залишаються понад 100 таких багатоквартирних будинків, де побутові споживачі не забезпечені комерційним обліком природного газу», – зазначає депутат Ігор Телішевський.

Депутати вважають, що виокремлення як окремої платіжки розподілу природного газу для побутових споживачів це порушення законодавства. До того ж, найчастіше мешканці власним коштом замовляють документи, експертизи, здійснюють підключення газу.

Зазначимо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 24 грудня 2019 року прийняла постанову №3013 «Про встановлення тарифів для ТОВ «Оператор ГТС України» на послуги транспортування природного газу для точок входу на регуляторний період 2020-2024 роки», про так звану «абонплату за транспортування газу», яка викликала обурення серед українців.

Публікацію підготовлено в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.

 

Leopolis.news