logo
26/04
2 ...

На Львівщині до кінця тижня планують почати проводити лабораторні ПЛР-аналізи на коронавірус

23-03-2020 14:181514

На Львівщині до кінця тижня планують почати проводити лабораторні ПЛР-аналізи на коронавірус
Фото: ілюстративне

Сьогодні-завтра на Львівщину надійдуть експрес-тести на виявлення коронавірусу, а також необхідні матеріали для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції у Львівському лабораторному центрі.

Про це повідомив виконувач обов'язків директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Андрій Васько під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Ці тести, за словами чиновника, надійдуть, як гуманітарна допомога.

Заступник директора Лабораторного центру МОЗ у Львівській області Олег Когут розповів, що сьогодні Мінохорони здоров’я підтвердило, що в найближчі дні на Львівщину надійдуть перші тест-системи для лабораторної діагностики.

«Ми замовляли ці тести раніше, але проблема в тому, що їх не так багато є. Крім тест-систем, які прийдуть по гуманітарній допомозі, ми також уже оплатили дві тест-системи. Тобто, ймовірно, до кінця тижня ми будемо відносно забезпечені. Матимемо можливість  орієнтовно на тисячу досліджень. З урахуванням потреби ми переводитимемо наші лабораторії на цілодобовий режим роботи. Маємо дві лабораторії, які оснащені відповідним обладнанням і можуть проводити такі дослідження. Цілодобовий режим роботи не означає надзвичайну ситуацію, але такі заходи допоможуть її уникнути», – розповів Олег Когут.

Він додав, що швидкі тести роблять упродовж 15 хвилин. Водночас тест методом полімеразної ланцюгової реакції займає один день: якщо проби надійдуть в лабораторію вранці, то вже ввечері цього дня буде результат.

Леся БУРБАН, Leopolis.news