logo
26/04
2 ...

На Львівщині налагоджують виробництво костюмів біологічного захисту - Васько

23-03-2020 17:14842

На Львівщині налагоджують виробництво костюмів біологічного захисту - Васько
Фото: департамент охорони здоров\\\'я ЛОДА

У Львівській ОДА прогнозують, що в області виникне серйозний дефіцит засобів захисту для медичних працівників, якщо зросте кількість пацієнтів із коронавірусом.

Про це повідомив виконувач обов'язків директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Андрій Васько під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Андрій Васько зазначив, що медичні установи забезпечені засобами захисту для первинної допомоги пацієнтам. Водночас можливий їх дефіцит, якщо кількість хворих збільшиться.

«Ми маємо серозний дефіцит в частині того, щоб забезпечувати медичних працівників засобами захисту, якщо в нас буде поступати більша кількість пацієнтів. Для цих цілей будуть використані багаторазові костюми індивідуального захисту, які підлягають стерилізації. Також цього тижня і наступного ми очікуємо поставки декількох десятків тисяч костюмів біологічного захисту. Ці костюми роздаватимемо по лікарнях, де лікують пацієнтів із підозрою на коронавірус. Водночас у нас є фірми, які можуть шити із відповідного матеріалу костюми біологічного захисту і ми налагоджуємо виробництво таких костюмів на території Львівської області», – сказав Андрій Васько.

Він також повідомив, що на Львівщині є близько 160 вільних апаратів штучної вентиляції легень.

«Їхня якість, звичайно, мала б бути кращою. Багато з них були закуплені у 90-х роках, на початку 2000-х. Упродовж останніх п’яти років були закуплені, думаю, не більше 40 апаратів ШВЛ», – розповів чиновник.

Нагадаємо, 20 березня Андрій Васько повідомляв, що після припинення всіх планових госпіталізацій, виписки максимальної кількості пацієнтів зі стаціонарів, у лікарнях області є 180 апаратів штучної вентиляції легень, які можна задіяти до надання допомоги пацієнтам, в тому числі із  коронавірусом.

Леся БУРБАН, Leopolis.news