logo
26/04
2 ...

У Львові дитячі садочки готові до відновлення роботи – Слічна

28-05-2020 19:01696

У Львові дитячі садочки готові до відновлення роботи – Слічна
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Очільниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна під час позачергового засідання сесії ЛМР розповіла про готовність міста до послаблення карантину.

У разі прийняття позитивного рішення в місті відкриють дитячі садочки, адже для них розробили окремі протоколи роботи, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Урядом була прийнята постанова, де було чітко прописано етапи послаблення карантину. У п’ятницю, 22 травня, комісією з питань ТЕБ і НС було прийнято рішення про непослаблення карантину. Відповідно до чітко прописаних показників ми не могли зменшувати карантинні обмеження.

Зараз показники також не найкращі. Показники інцидентності з вівторка минулого тижня по вівторок цього тижня зросли. Будемо очікувати, яка ситуація буде далі, якими будуть показники захворюваності, і завтра буде прийматися відповідне рішення. Все буде залежати від рівня захворюваності у Львові та області загалом.

Є три показники, на які ми повинні орієнтуватися. В першу чергу мова йде про показник інцидентності: коли загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів становить менше ніж 12 на 100 тисяч населення. Завтра буде прийматися рішення залежно від того, яким цей показник буде у Львові і області, чи він буде завищений, чи занижений.

Щодо відкриття дошкільних навчальних закладів, то ми завчасно готувалися до такого рішення. За бюджетні кошти закуплено безконтактні термометри, дезінфікуючі засоби, засоби індивідуального захисту. Всі ці речі на 80% вже доставлені до садочків. Також ми розпрацювали чітку логістику прийому дітей у садок, чіткі правила для батьків дошкільнят та для працівників закладів дошкільної освіти. За умови прийняття рішення про відкриття садочків цих правил повинні чітко дотримуватись всі. В жодному випадку хвора дитина не має права бути прийнятою до садочка. Дітей будуть впускати до садочків тільки до конкретної години. З садочків позабирали всі м’які іграшки і килими. В будь-якому випадку садочки готові до прийому дітей. Будемо чекати прийняття відповідних рішень», — розповіла Галина Слічна.

Leopolis.news