logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Жванія зізнався, як разом з Порошенком захоплював владу у 2014-му (ВІДЕО)

22-07-2020 17:471554

Жванія зізнався, як разом з Порошенком захоплював владу у 2014-му (ВІДЕО)

Колишній нардеп і соратник Петра Порошенка Давид Жванія заявив, що п’ятий президент і його команда захопили владу в 2014 році, «купивши» підтримку в Євросоюзі і пообіцявши олігархам вигоди.

 

Про це йдеться у відеозаяві Жванії на YouTube

«У країні йде повзучий реванш, рейтинг Зеленського падає, і до влади знову рветься Порошенко та його оточення. Я не можу на це спокійною дивитися. Тому я вирішив попередити громадян України, щоб вони не робили помилок. Вони не зробили помилку, коли голосували проти Порошенка.

Порошенко і його оточення – це злочинне угруповання, яке з самого початку брало участь у Майдані заради виключно захоплення влади й особистого збагачення.

Я також входив у цю групу, яка захопила владу у 2014 році на хвилі народних протестів. Ми фінансували Майдан. Ми підігрівали протестні настрої у ЗМІ. Ми зривали мирні ініціативи влади. Вели сепаратні переговори з депутатами «Партії регіонів». Вели переговори з іноземними посольствами».

У цю групу, як стверджує Жванія, входили: Мартиненко, Порошенко, Турчинов, Яценюк, Кличко.

Він також каже, що готовий дати свідчення органам слідства.

За твердженням Жванії, Порошенко став президентом завдяки консенсусу олігархів, але не з Ігорем Коломойським, «із яким потім боровся Порошенко».

Як стверджує Жванця, Порошенко за час перебування при владі отримав корупційним шляхом більше 4 млрд доларів, гроші перевів в офшори.

Нагадаємо, Давид Жванія у 2004 році був заступником керівника штабу блоку «Наша Україна», брав активну участь у подіях «Помаранчевої революції». У 2006 році обраний народним депутатом України до парламенту 5-го скликання від блоку «Наша Україна».

На парламентських виборах 2012 року Жванія пройшов до Верховної Ради по 140-ву округу як самовисуванець та безпартійний. Згодом був членом фракції »Партії регіонів» у Верховній Раді 7 скликання, але вийшов із неї 30 листопада 2013 року, на початку «Революції гідності».

На парламентських виборах 2014 року Жванія входив до керівництва виборчого штабу «Блоку Петра Порошенка».

Leopolis.news