logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

За пропаганду гомосексуалізму пропонують ввести штрафи до 136 тис. грн – законопроект

27-07-2020 15:12780

За пропаганду гомосексуалізму пропонують ввести штрафи до 136 тис. грн – законопроект

Народні депутати із фракції «Слуга народу» Георгій Мазурашу та Олена Лис зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт, який встановлює штрафи за «пропаганду» гомосексуалізму або трансгендеризму.

 

Текст законопроєкту №3917 оприлюднили на сайті парламенту.

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адмінправопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму: 

«I. Внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984, додаток до N 51, ст. 1122):     

    1. Після статті 1801 доповнити новою статтею 1802 такого змісту:

      «Стаття 1802. Пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я, моральний чи духовний стан та розвиток людини

1. Пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я моральний чи духовний стан та розвиток людини, -

тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2. Публічна пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я, моральний чи духовний стан та розвиток людини, яка виражається в публічній демонстрації способу життя осіб, які мають одностатеві сексуальні стосунки чи ідентифікують себе зі статтю, протилежною біологічній, їх орієнтації та поведінки, - 

тягне за собою накладення штрафу у розмірі п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

3. Пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров'я, моральний чи духовний стан та розвиток людини, службовою чи посадовою особою, а також сприяння такій пропаганді, - тягне за собою накладення штрафу у розмірі восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». 

Натомість в Офісі Омбудсмана відреагували на цей законопроєкт, заявивши, що він не відповідає конституційним нормам та міжнародним стандартам. 

Leopolis.news