logo
26/04
2 ...

Старосамбірська районна рада може подати до суду на РДА через невиконання рішення сесії

05-08-2020 15:49730

Старосамбірська районна рада може подати до суду на РДА через невиконання рішення сесії
Фото: UkrMedia

Народні обранці Старосамбірщини ухвалили на сесії райради рішення, аби зобов'язати райдержадміністрацію належним чином фінансувати ФАПи (фельдшерсько-акушерські пункти).

«Зобов’язати Старосамбірську районну державну адміністрацію фінансувати ФАПи згідно з «Програмою підтримки ФАПів, які не ввійшли в спроможну мережу», затвердженою рішенням сесії Старосамбірської районної ради № 598 від 13.12.2019 року.

У разі невиконання даного рішення, районній раді звернутись до суду про бездіяльність райдержадміністрації».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Рішення такого змісту прийнято на засіданні президії Старосамбірської районної ради, на якому було розглянуто ряд важливих та нагальних для розвитку регіону питань. Серед них, зокрема, і про стан захворюваності та поширення на території міст і сіл Прикарпаття коронавірусної інфекції СOVID-19; про фінансування ФАПів, що не увійшли у спроможну мережу.

Зазначалось, що фельдшери 28 сільських ФАПів району, надаючи населенню первинну медичну допомогу, тривалий час працюють на пів ставки. Щоб вирівняти ситуацію та соціальну несправедливість, депутати районної ради затвердила цільову програму і для цього в місцевому бюджеті передбачили відповідні кошти.

Однак з квітня Старосамбірська райдержадміністрація як головний розпорядник коштів не здійснює фінансування неспроможних ФАПів. Голова РДА Петро Назар такі дії пояснює, що виконує доручення ОДА.

Члени президії, зазначила голова райради Тетяна Терлецька, вважали і вважають, що керівник РДА насправді ігнорує і відверто саботує виконання рішення сесії. А тому їм не залишилось нічого іншого, як захистити себе та інтереси медичних працівників у судовому порядку. Чогось подібного наразі в Україні не було.

Микола СЕНЕЙКО, для  Leopolis.news.