logo
26/04
2 ...

Відбулося засідання сесії Самбірської районної ради: які рішення підтримали депутати

23-09-2020 10:591278

Відбулося засідання сесії Самбірської районної ради: які рішення підтримали депутати
Фото: Миколи Сенейка

Вчора відбулась чергова двадцять сьома сесія Самбірської районної ради. Її голова Віталій Кімак подякував обранцям за те, що знайшли можливість, проявили відповідальність перед виборцями і прибули, можливо, на останнє за цієї каденції пленарне засідання.

Її закінчуємо на оптимістичній ноті. За цей час зроблено багато добрих справ. Окремі депутати не приїхали, зауважив він, з поважних причин, а не через те, що почались місцеві вибори.

Про це повідомив кореспондент  Leopolis.news.

Районні обранці попрацювали продуктивно. Вони розглянули і прийняли відповідні рішення з тридцяти питань, внесених на розгляд сесії до порядку денного. Кожне з них важливе, бо стосувалось подальшої життєдіяльності окремих районних структур.

А це, зокрема, про перерозподіл коштів районного бюджету, затвердження змін меж між селами, комплексної програми соціальної підтримки незахищених верств населення Самбірщини. Потребували невідкладного розгляду і прийняття рішення сесії план розвитку КНП Самбірської районної лікарні «Хоспіс», затвердження порядку направлення дітей, осіб та сімей з дітьми до комунального закладу «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідний дім» та інші.

На результати роботи і позитивне прийняття рішення вплинуло те, що перед сесією питання порядку денного розглядаються на засіданні президії, на ній узгоджуються всі суперечливі моменти, вносяться поправки до запропонованого проекту рішення.

За таким усталеним сценарієм районна рада і депутати працювали впродовж своєї каденції. Тому жодного разу через різні точки зору та відсутність кворуму не було зірване пленарне засідання парламенту Самбірщини.

Голова райради Віталій Кімак зазначив, що, якщо виникне нагальна потреба, то може відбутись ще позачергова сесія. Однак остання і прощальна для цього складу депутатів передбачена після двадцять п’ятого жовтня.

Микола СЕНЕЙКО, для  Leopolis.news