logo
25/04
24/04
23/04
21/04
20/04
2 ...

В Австралії після тривалого жорсткого карантину вперше не виявили жодного нового випадку захворювання на коронавірус

01-11-2020 17:531804

В Австралії після тривалого жорсткого карантину вперше не виявили жодного нового випадку захворювання на коронавірус
Фото: footboom.com

У Австралії вперше за майже п'ять місяців не зафіксували жодного випадку захворювання на Covid-19 за добу — між 20:00 п'ятниці та 20:00 суботи.

Про це пише BBC.com.

А у штаті Вікторія, який став епіцентром другої хвилі захворювання в Австралії, жодного випадку не фіксують вже другий день поспіль. Цьому передував 112-денний жорсткий карантин.

Представники органів охорони здоров'я країни кажуть, що додаткові обмеження можуть послабити у наступні кілька днів.

«Дякую всім нашим дивовижним працівникам охорони здоров'я і ​​перш за все — австралійському народу», - написав міністр охорони здоров'я Грег Хант у своєму акаунті в Twitter.

З початку пандемії в Австралії зафіксували близько 27 500 заражень та 900 смертей від Covid-19. Це набагато менше, ніж у багатьох інших країнах.

25-мільйонна країна застосувала стратегію локдаунів, а також запобіжного тестування — аби відстежувати та контролювати вірус. У штаті Вікторія — де відбулося 90% смертей від коронавірусу — запровадили один із найсуворіших карантинів у світі та комендантську годину.

Вікторія та її найбільше місто Мельбурн почали відкриватися на початку цього тижня, після того, як тут вперше з червня не зафіксували жодного зараження всередині громади.

Люди змогли вільно залишати свої домівки, почали відкриватися роздрібні магазини, ресторани, кафе та бари, а людям дозволили збиратися групами до 10 осіб.

Голова уряду Вікторії Деніел Ендрюс подякував шістьом мільйонам жителів штату за те, що вони дотримувалися таких суворих правил, і сказав, що тепер вони готові до «нормального Різдва».

Leopolis.news