logo
26/04
2 ...

У Самборі експонували виставку до 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України

23-07-2021 21:341080

У Самборі експонували виставку до 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України

У Мистецькому музеї Леся Курбаса Самбора закрилась тематична виставка “Христос - дорога, правда і житття”, яка була присвячена 20-річчю візиту Папи Івана Павла ІІ до України.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Автор виставки Степан Павлішак – знаний у Самборі колекціонер. На оглядини він представив експонати з власної колекції, а це –  зібрані пам'ятні медалі, значки, вхідні квитки на зустіч з Папою, різноманітні листівки, конверти і марки, спецвипуски часописів “Світло”, “Патріярхат”, "Місіонар", “Господь і я”, “Жива вода” та інші видання, які писали і відображали цю історичну подію – візит Папи Івана Павла ІІ до України.

За словами о.Любомира Григеля, візит Святійшого Отця підтвердив наш нерозривний зв'язок з Європою, став зміцненням відродженої церкви в Україні, подав дух надії українському народу. Відтак відбулася беатифікація 27 новомучеників УГКЦ.

Думками про виставку та подію великої історичної ваги – приїзд Святійшого Отця до незалежної України поділилися директор музею Любов Тепла, самбірчанки Наталія Мишко, Марія Сивак, Михайлина Макар, Марія Пекінчак та інші.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news