logo
26/04
2 ...

Мальський закликав спільно реалізувати проекти будівництва та реконструкції міжнародних пунктів пропуску Львівщини

26-07-2019 17:361815

Мальський закликав спільно реалізувати проекти будівництва та реконструкції міжнародних пунктів пропуску Львівщини
Фото: Львівська облдержадміністрація

Голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський зазначив, що Львівщина має найдовший кордон з Європейським Союзом, тому ми спільно повинні робити усе для того, щоб навести порядок на пунктах пропуску.

Про це Мальський заявив сьогодні, 26 липня, під час робочої зустрічі з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, представниками Державної фіскальної служби України та польських компаній щодо початку реалізації проектів будівництва (реконструкції) пунктів пропуску Львівської митниці ДФС, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Ми усвідомлюємо важливість того, що Україна як країна, яку ми хочемо бачити розвиненою, повинна мати належної якості пункти пропуску на кордонах. Львівська область має найдовший кордон з Європейським Союзом, на нас дивляться як на флагман транскордонних процесів, тому ми повинні робити усе для того, щоб навести порядок на пунктах пропуску. Важливо, що є підписання контрактів підряду в межах договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща і ми спільно повинні реалізувати проекти державного значення», - зазначив очільник Львівщини Маркіян Мальський.

Мальський також наголосив, що першочерговим пріоритетом роботи Львівської ОДА  є нормалізація черг на кордонах.

«Мною ініційована робоча група щодо створення електронних реєстрацій громадян на кордонах, незважаючи на те, що багатьом ця ідея не подобається - вона буде реалізованою», - додав Маркіян Мальський. 

Зазначимо, в межах Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону передбачено кредит у сумі, яка не перевищує 100 млн євро.

Відтак, Державній фіскальній службі України передбачено 25 млн євро на розбудову та облаштування пунктів пропуску Львівської митниці ДФС. У 2018 році ДФС на основі проведених тендерних процедур уклала договори підряду на виконання проектних та будівельних робіт з польськими фірмами. Зокрема це:
-  повна реконструкція пункту пропуску «Шегині» з фірмою UNIBEP S.А., вартість робіт якої становить 15,553 млн євро;
- будівництво ділянки для легкового автотранспорту і автобусів та відновлення інфраструктури в пункті пропуску «Краківець» з фірмою IDS-bud, вартість робіт – 6,9 млн євро;
-  будівництво пішохідного переходу в пункті пропуску «Рава-Руська» з фірмою Т-4В,  вартість робіт – 1,376 млн євро.

«Дуже дякуємо за запрошення, ця нарада є важливою передусім для того, аби ми всі познайомились перед початком реалізації проекту. Наша фірма  - одна з найбільших будівельних компаній Польщі. Маємо великий досвід у різних напрямах будівництва - від дорожнього до промислового. Ми мусимо максимально використати потенціал та можливості локальних фірм. Маємо тут партнерів, а це дозволить полегшити умови та врахувати місцеві особливості. Для нас цей проект дуже важливий, тому можете очікувати від нас велике зацікавлення його успішно реалізувати», - наголосив представник польської компанії «UNIBEP S.A.».

Зазначимо, договори підряду набирають чинності сьогодні, 26 липня,  і є фактичним початком реалізації проектів, які мають завершити впродовж 30 місяців,  до лютого 2022 року.

Раінеш повідомлялось, що Мальський закликав мешканців Львівщини писати йому особисто про незаконну вирубку лісів.

Leopolis.news