logo
26/04
2 ...

Петиція про збереження будинку Терлецьких за добу зібрала третину необхідних голосів

27-07-2019 11:343289

Петиція про збереження будинку Терлецьких за добу зібрала третину необхідних голосів
Фото: ЛМР

На сайті Львівської міської ради з’явилась електронна петиція «Зберегти будинок Терлецького, що на вул. Сахарова,52 , побудований в 1907 році».

Авторкою звернення є Лідія Конюх, дата початку збору підписів  26 липня.

«Будинок Терлецького, побудований в 1907 році є окрасою вулиці Сахарова. Охайний, гарно збережений, тішить око львів’ян. Окрім того, перехрестя Сахарова - Горбачевського є вщент закорковане і не тільки в час пік. Тому нове будівництво ще більше ускладнить пересування по цих вулицях. А ще нова будова буде підключена до старих комунікацій, що приведе ще до більшого затоплення вулиці під час опадів. Та і врешті, досить ущільнювати вже сформовані мікрорайони і руйнувати», – написано у зверненні.

Станом на 27 липня петицію підписали 167 осіб з 500 необхідних.

Нагадаємо, у Львові знесуть старовинний будинок, щоб збудувати скляний офіс. Будинок на вул. Академіка А. Сахарова, 52 був збудований у 1907 році. Його ще називають будинком Терлецьких.

Зазначимо, що Михайло Терлецький був єдиним українцем, який мав власну аптеку у Львові. Приміщення закладу було місцем, де зустрічались представники культурної української еліти в умовах польського панування в місті.

Leopolis.news