logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Мільйони українських біженців, продовольча криза та «глобальна нестабільність»: Рєзніков розповів, чим для Європи може обернутися війна в Україні

04-12-2021 17:106667

Мільйони українських біженців, продовольча криза та «глобальна нестабільність»: Рєзніков розповів, чим для Європи може обернутися війна в Україні
Фото: dw.com

Вторгнення Росії в Україну можна зупинити завдяки сильній позиції та готовності протистояти агресії.

 

Про це пише міністр оборони України Олексій Резніков у своїй статті для Atlantic Council, передає DT.UA. Проте якщо на Донбасі все ж розпочнеться повномасштабна війна, це може перерости у кризу для Європи. 

«Раптова поява від трьох до п'яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох серйозних проблем, з якими стикається європейське суспільство», - зазначив він.

За словами Резнікова, Євросоюз сильно залежить від України в плані імпорту деяких продуктів, зокрема зерна.

«Велика війна серйозно підірве і, можливо, повністю припинить імпорт багатьох товарів як з України, так і з Росії, створюючи цілий ряд проблем з продовольчою безпекою для всього континенту», - додав міністр.

Резніков також зазначив, що вторгнення Росії в Україну означало б припинення міжнародного порядку. Натомість це б призвело до ери «глобальної нестабільності, яка поставила б під загрозу десятиліття безпрецедентного миру на більшій частині Європи».

Проте зараз ще є можливість впоратися з агресією Кремля - потрібно продемонструвати готовність їй протистояти. 

«Ми повинні переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока, щоб про неї думати. Ця ціна буде мати чисто військовий характер і мати форму негативних політичних, економічних і соціальних наслідків», - додав він.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, Росія планує повномасштабне вторгнення в Україну за участі 175 тисяч військових. Вторгнення російських військ на територію України планується в три етапи. Згідно з даними німецького видання BILD, Росія може почати захоплення українських територій з півдня. 

Leopolis.news