logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Синютка може очолити парламентський комітет

15-08-2019 09:091016

Синютка може очолити парламентський комітет
Фото: slovoidilo.ua/

Партія «Європейська Солідарність» зазначає, що партія більшості, «Слуга народу», повинна неухильно дотримуватися вимог закону «Про регламент Верховної Ради України» та гарантувати пропорційний розподіл квот керівних посад у комітетах парламенту.

 

Про це йдеться у заяві партії.

«Попри те, що на сьогодні партія «Слуга народу» не надсилала до інших політичних сил пропозицій щодо коаліції у парламенті, можна зробити висновок, що вона планує створити однопартійну більшість у Раді 9-го скликання. Це перший випадок в історії України, коли одна партія може взяти на себе повну відповідальність за формування парламентської більшості, і саме тому для забезпечення ефективної роботи парламенту важливо чітко дотримуватися його регламенту і принципів професіоналізму», – йдеться у повідомленні.

Так, «Євросолідарність» пропонує, щоб її представники очолили чотири комітети: з питань національної безпеки і оборони - Михайло Забродський; з питань європейської інтеграції - Іванна Клімпуш-Цинцадзе; з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради - Олег Синютка; у справах ветеранів та осіб з інвалідністю - Яна Зінкевич.

Leopolis.news