logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Михайло Цимбалюк: Влада влаштовує корупційну «прихватизацію» в умовах війни

02-08-2022 10:56602

Михайло Цимбалюк: Влада влаштовує корупційну «прихватизацію» в умовах війни
Фото: politeka.net

Народний депутат України від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк розкритикував   ухвалення Верховною. Радою закону про пришвидшену приватизацію і прискорений розпродаж державних активів під час війни (№7451).

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Приватизація, в принципі, під час війни – це абсурд. Спробуйте свої квартири попродавати під час війни – яку ціну ви за них отримаєте, хотіли б зрозуміти від вас це. Уявіть собі, як ця приватизація буде проводитися. Перше – без повідомлення засобів масової інформації, не друкується більше повідомлення. Не за реальною оціночною ціною, а за балансовою вартістю, без конкуренції, з аукціонами на пониження на 50 і 100%. Тут передбачено, що не враховується взагалі нічого, що стосується кредиторів. Крім того, тут прекрасно описано, що можна об'єкти великої приватизації продавати конфіденційно. Варто також зазначити, Уряд передав одразу 420 підприємств на приватизацію та ліквідацію, а у державній власності має залишитись до 100(!) підприємств», – зазначив Цимбалюк.

«Виникає логічне питання – кому під час війни дістануться за безцінь українські державні активи? Невже урядовцям, їхнім радниками не зрозуміло, що в умовах війни і важкої економічної кризи в Україну не прийде ні західний інвестор, ні український, тому за приватизовані об’єкти держава не отримає їх реальної ринкової вартості», – наголосив нардеп.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news