logo
30/04
29/04
28/04
23/04
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
2 ...

Будь-які прояви підтримки «русского міра» – неприпустимі – заява Голови Конференції єпископів РКЦ в Україні

30-08-2023 11:582063

Будь-які прояви підтримки «русского міра» – неприпустимі – заява Голови Конференції єпископів РКЦ в Україні
Фото: tsn.ua

Голова Конференції єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні єпископ Віталій Скомаровський виступив з офіційною заявою щодо ситуації навколо звернення Папи Франциска до російської католицької молоді.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.
«Безперечно, це звернення в цілому було підтримкою пастиря для своїх вірян, духовного отця – до своїх дітей. Однак згадка про «велику Росію», з її величною культурою та людяністю, на жаль засвідчують подальше існування міфу про гуманізм та велич держави, яка вже 9 років веде проти України кровопролитну та жорстоку війну, — звертає увагу єпископ Віталій Скомаровський. — Згадані висловлювання для нас є болючими та викликають занепокоєння. Як Церква та українське суспільство ми відкидаємо та вважаємо неприпустимими будь-які прояви підтримки «русского міра», який приніс стільки болю та страждань на нашу землю та до наших родин».

Нагадаємо, римо-католицькі медіа з Росії поширили текст звернення понтифіка до російської католицької молоді і відеозапис цього звернення.

«Не забувайте про спадщину, — говорить Папа Франциск. — Ви спадкоємці великої Росії, великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II. Тієї імперії - великої, просвіченої, країни великої культури та гуманності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, ви спадкоємці великої Матінки- Росії, йдіть вперед з цим. І дякую вам. Дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами».

«Ми переконані, що так, як це було раніше зазначено, понтифік не підтримує імперіалізму та його загарбницьких планів, зробить все можливе, щоби їх зупинити.

Беручи до уваги та пам’ятаючи все, що Папа Франциск робив і робить для України, ми не маємо сумнівів щодо його підтримки нашого народу. Цю підтримку він виражає постійно та голосно, не дозволяючи світові забути про стражденний український народ.

Ми переконані, що подібні непорозуміння викликані браком відповідного діалогу між Папою та Україною, на церковному та дипломатичному рівні. Сподіваємося, що зворотна реакція від українського суспільства на вищезгадані слова допоможе виправити ситуацію тепер та уникнути непорозумінь у майбутньому.

Закликаємо наших вірян та людей доброї волі не обмежуватися окремими висловлюваннями Святішого Отця, а помічати його солідарність з Україною у його діях. Пам’ятаймо у наших молитвах про Папу Франциска, про дари Святого Духа для нього, щоб його слова несли спасіння та були зрозумілими для всіх», - йдеться у заяві.

 


Leopolis.news