logo
02/05
30/04
29/04
28/04
23/04
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
2 ...

Заборону московської церкви в Україні блокує Банкова – Геращенко

27-09-2023 11:371855

Заборону московської церкви в Україні блокує Банкова – Геращенко
Фото: РІСУ

Банкова поставила у 2019 на паузу перехід парафій УПЦ МП до ПЦУ, а тепер блокує заборону московського патріархату.

Таку думку у себе на ФБ висловила народна депутатка Ірина Геращенко, пише РІСУ.

«Тодішній перший заступник глави ОП, який відповідав за регіони, кварталівець Сергій Трофімов і глава СБУ Іван Баканов були вірянами РПЦ, а Трофімов співслужив з Онуфрієм вже після отримання Томоса», - нагадала Геращенко.

За її словами, влада тоді блокувала розвитку ПЦУ, й нинішня СБУ мала б дати на це відповідь.
«Зеленський пів року тому видав рішення РНБО по лаврі про розірвання оренди з РПЦ, воно і досі не виконане, московські попи і їх фанатики й досі там, а отже то був серіал задля аплодисментів, а не політична воля. Паша Мерседес вдома, не в СІЗО, на відміну від офіцера і героя Червінського, якому не дають вийти під заставу по надуманій справі…», зазначила депутатка

Геращенко вважає, що Московську Церкву вже давно б заборонили у ВР, якби на те була мінімальна воля Офісу Президента.

«Очевидно, що саме на Банковій немає політичної волі. Й досі немає усвідомлення страшного зла, що несе московський патріархат, виправдовуючи війну і співпрацюючи з окупантом.

Причина в тому числі в виборах, там і досі вважають ПЦУ «порошенківською Церквою» й на повному серйозі зондували ґрунт отримання нового Томосу. Бо ж сонце почало світити з приходом Володимира Олександровича, то ж і Церква має бути нова, інша.

Там розглядають РПЦ, як і ОПЗЖ, партнерами, яких вигідно тримати на гачку, за це вони гарантують лояльність, в тому числі електоральну.

От і все пояснення цієї ганьби. Й питання тут не в безпринципних слугах. Вірніше, не лише в них», - наголосила Ірина Геращенко.

Leopolis.news