logo
26/04
25/04
2 ...

Отримав критичні ушкодження: в ГУР розповіли подробиці ураження десантного корабля «Ямал»

25-03-2024 09:30252

Отримав критичні ушкодження: в ГУР розповіли подробиці ураження десантного корабля «Ямал»
Фото: ГУР

У тимчасово окупованому Севастополі 23 березня був уражений великий десантний корабель росії «Ямал». За даними ГУР, ушкодження судна критичні.

«23 березня 2024 року у тимчасово окупованому Криму відбулось успішне вогневе ураження об’єктів Чорноморського флоту держави-агресора росії.

Зокрема, був атакований 13-й судноремонтний завод ЧФ рф у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога «Ямал».

За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК «Ямал» носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт», - повідомляє Головне управління розвідки. 

У розвідці додали, що окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті.

Інші деталі про втрати росіян внаслідок ракетної атаки сил оборони України проти військових об’єктів рф уточнюються.

Нагадаємо, ввечері 23 березня з’явилися повідомлення про прильоти крилатих ракет у головний центр зв'язку Чорноморського флоту росії в окупованому Севастополі.

Наступного дня стало відомо, що сили оборони уразили великі десантні кораблі «Ямал» і «Азов», а також центр зв'язку та кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news