logo
26/04
25/04
2 ...

Учасники «Говерляни-2024» зібрали понад 200 тис. грн на дрон для 80-ї бригади

25-03-2024 18:07312

Учасники «Говерляни-2024» зібрали понад 200 тис. грн на дрон для 80-ї бригади
Фото: ЛОВА

23 березня відбулося традиційне масове сходження на найвищу вершину України «Говерляна», у якому взяли участь понад 400 учасників.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

«Говерляну» провели уже шістдесятий раз. Цьогорічний проєкт, окрім спортивної складової, мав на меті популяризацію образу українського воїна-захисника, вшанування пам’яті Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. А з-поміж учасників сходження була чимала кількість бійців 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України та членів їхніх сімей. 

У межах проєкту зібрали 200 тисяч гривень на дрон з тепловізором (DJI Mavic 3T) для штурмовиків 80-ї ОДШБ, які виконують завдання на Донецькому напрямку.

Підіймалися на гору кількома групами Синім маршрутом. Його протяжність близько 3,7 км, підйом займає 2-3 години.

«Висота снігу – близько трьох метрів, шквальний вітер. Такої зими ми ще цього року не бачили. Але цей рівень адреналіну, позитивних емоцій перекривав будь-які погодні умови. Рівень складності – вище середнього, але при хорошій фізичній підготовці це не є так важко. Наймолодшим учасникам, які піднімалися з нами – шість років, а найстаршому – вісімдесят чотири», – розповідає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації та організатор сходження Роман Хім’як. 

Нагадаємо, що захід організовували управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром «Скеля».

«Хотілося б, щоб таких моментів, як це сходження, в нашому житті було набагато більше. Але зараз у нас війна, і хочеться, щоб всі це розуміли, а також те, що треба один одному допомагати, і ставати на захист. Бо ми не вічні і нас не роблять на конвеєрі. Так що набирайтеся мужності та сил. Для початку – вийдіть на Говерлу, і тоді ви зрозумієте, як то є. На війні в 10 разів важче, аніж це сходження. Але один важкий шлях ви подолаєте, якщо це зробите, то пройдете й інші випробування у вашому житті», – ділиться враженнями воїн 2 штурмового батальйону 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України Михайло Павлишин.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news