logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Депутат ЛМР Данилків просить ВРУ створити ТСК щодо львівського сміття

22-11-2019 11:581396

Депутат ЛМР Данилків просить ВРУ створити ТСК щодо львівського сміття

Депутат Львівської міськради від УГП Мирослав Данилків на сесії ЛМР звернувся до народних депутатів, аби у Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію щодо львівського сміття.

Депутат вимагає об’єктивного розслідування факту загибелі рятувальників та  спричинення екологічної катастрофи, пов’язаної із блокуванням вивезення  ТПВ у Львові, оскільки на місці за три роки цього належним чином так і не спромоглись зробити, інформує прес-служба ЛМР.

«Сьогодні українці відзначають День гідності. Гідність є там, де є повага до людини та громади. 3 роки тому львів’ян поставили на коліна. Сміттєва криза, яка вибухнула у 2016 році стала логічним наслідком бездіяльності багатьох відповідальних, а точніше безвідповідальних чиновників різних рівнів. До сьогодні ми не поставили крапку в цьому питанні. Винні не покарані, питання вивезення та утилізації ТПВ у Львові досі не вирішено. В будь-який момент ми опинимось в смітті. Вирішення питання на місцевому рівні, мабуть, ми не дочекаємось. Тому сьогодні я вимагаю створити парламентську тимчасову слідчу комісію аби поставити усі крапки над «І» та рухатись далі», - пояснює Мирослав Данилків.

Депутат також нагадав, що досі Львів не має конкретного і відкритого проєкту будівництва сміттєпереробного заводу і це лиш додає негативу серед місцевого населення. І підсумовує - в державі досі відсутнє системне бачення вирішення проблеми з утилізацією ТПВ.  Депутатське звернення адресоване народним депутатам - мажоритарникам зі Львова, а саме до Наталії Піпи, Галини Васильченко, Ярослава Рущишина та Миколи Княжицького.

Публікацію підготовлено в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.