logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Княжицький закинув Садовому корупційне роздавання землі взамін на фінансування родинних медіа

03-06-2020 13:461277

Княжицький закинув Садовому корупційне роздавання землі взамін на фінансування родинних медіа

Народний депутат Микола Княжицький написав відкритий лист міському голові Львова Анрію Садовому, у якому заявив, що медіа його родини отримують «бартерні» десятки мільйонів гривень від корпорації «Ріел».

Здивувало нардепа, що цього року Садовий не привітав його з днем народження, яке було 2 червня, хоча раніше завжди дзвонив: «В цьому році ти не зателефонував. Можливо, образився за мій виступ на засіданні Львівської міської ради, де я висловив щире здивування твоїй пасивності у сприянні подоланню наслідків кризи, що була спричинена пандемією корона вірусу».

Княжицький сподівається, що Садовий хоч раз запросить його як депутата від Львова на зустріч, щоб обговорити, як повернути місту реверсну дотацію у час, коли скорочуються робочі місця та закриваються бізнеси.

«Нам потрібно припинити закупівлю електротранспорту в Білорусії, коли такі прекрасні машини  виробляє концерн «Електрон» тощо. Я не хотів тебе образити, хотів лише, щоб наше місто з бандитського будівельного майданчика справді почало перетворюватися на центр Європи. Я розумію, що ти вже звик так хазяйнувати. Настав час змінювати звички. Настав час ставати прозорим і відкритим для містян. 

Мабуть, через небажання змін отримав я вчора від тебе замість привітання публікацію на твоєму родинному сайті Zaxid.net статті директора департаменту твоєї адміністрації Євгена Бойка, який, чомусь, порівнює підпал церкви у Вашингтоні з моєю законодавчою ініціативою. У чому суть законодавчої ініціативи 2693-2, де я є одним з співавторів? Твій сайт стверджує, що  цей законопроєкт встановлює штраф за «біблійну точку зору на гей-паради та явища ЛГБТ». Але цей законопроект насправді зовсім про інше», – обурився нардеп. 

За словами Княжицького, існує основний проект закону, який підготувала більшість зі «Слуги народу» про регулювання засобів масової інформації.

«Саме у цьому законопроекті «Слуги» хочуть дозволити показ на телебаченні артистів, які виступали на окупованих територіях та закликали до повалення конституційного ладу або порушували в інший спосіб українські закони. Цей же проект не регулює прозорості медіа власності та медіа фінансування. Розумію, Андрію, що ти боїшся прямо сказати про те, що хотів би, мабуть, виступів артистів країни-агресора у Львові і не хотів би  показати суспільству, за які кошти фінансуються твої пропагандистські медіа. А саме ці пункти ми вимагали додати до проєкту «Слуг». Все інше було зареєстровано ними давно, але не викликало і зараз не викликає твоєї уваги. У законопроєкті немає жодних натяків на заборону будь-якої біблійної точки зору щодо гей-парадів. У тому варіанті, який запропонували слуги сказано лише, що проєкт гарантує повну свободу слова та забороняє різного роду дискримінацію: від релігійної до сексуальної. Що це значить? Коли ти засуджував побиття ЛГБТ-спільноти у Львові або відвідував концерти правозахисного ЛГБТ-хору, то тебе за це можна було б критикувати, і закон це дозволяє, але не дискримінувати. Коли твоя дружина заявляла, що підтримає марш рівності, якщо в Україні не припиняться насилля над представниками ЛГБТ, то її теж можна за це критикувати, але не дискримінувати. Ці норми були у первісному законопроєкті авторства  депутатів зі «Слуг народу». Твій підлеглий, як зрозуміло з його статті, висловлюючи або свою, або і твою точку зору, виправдовує дискримінацію. У такому разі ніхто не заважає депутату від твоєї партії подати поправку до другого читання і змінити цей пункт, який, ще раз нагадаю, запропонований не нами, а колегами з партії більшості. Тобто ми додали до тексту, який подала провладна більшість, декілька норм, яких там не було, сподіваючись, що інші норми, які нас не влаштовують, можна буде так само поправити до другого читання», – роз’яснив нардеп. 

На думку Княжицького, Садового хвилює не це, а те, що цей законопроект вимагає повідомляти суспільству, хто і з якою метою фінансує засоби масової інформації твоєї родини.

«І тоді тобі доведеться пояснити, чому, наприклад, один з найбільших забудовників Львова – корпорація «Ріел» – рекламується лише на ваших родинних телеканалах, радіо і сайті. Також треба пояснити, якого милого лише в цьому році твої медіа отримали через рекламні агентства тільки від цього одного забудовника, як показує моніторинг, десятки мільйонів гривень. Я розумію, що корупційно роздавати міську землю забудовникам, проти яких порушені десятки кримінальних справ за те, щоб вони не просто носили хабарі в валізах або перераховували їх на офшори, а й фінансували пропагандистські медіа, вигідна і політично корисна справа. І не дивно, що основним «спонсором» ЗМІ твоєї родини є компанія, що належить особам, які підтримують партію влади – «Слуга народу», – наголосив нардеп.

Leopolis.news