logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

Блаженніший Святослав: Віра в бога – християнський імунітет проти депресії

27-08-2020 15:115678

Блаженніший Святослав: Віра в бога – християнський імунітет проти депресії
Фото: УГКЦ

Коли людина почувається нелюбленою, забутою, покинутою, навіть більше, безпорадною і немічною перед викликами, бідами, труднощами, на які натрапляє у своєму житті, то вона може бути схильною до депресії. На тлі таких переживань, емоцій може розвинутися ця хвороба.

Так пояснив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, відповідаючи на запитання про те, чому християни впадають у депресію, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Глава Церкви відзначив, що депресія – певний психічний розлад. «Це хвороба, яка сьогодні, на жаль, бичує сучасну людину. Депресія має певні методи лікування, які потрібно використовувати, тому що вона може вести до дуже сумних наслідків, навіть до самогубства», – пояснив він.

Коли ми запитаємо себе, продовжив Блаженніший Святослав, про причини виникнення певних депресивних станів, то сучасна медична наука називає їх кілька. І одна з них – певне усвідомлення себе, своїх сил, свого місця, себе самого. Коли людина почувається нелюбленою, безпорадною і немічною перед викликами й труднощами, то на тлі таких емоцій може розвинутися ця хвороба.

Проте, на переконання Предстоятеля Церкви, християнська віра дає нам усвідомлення того, що Бог нас ніколи не покидає. Він не покидає нас навіть тоді, коли ми тяжко проти Нього грішимо.

«Коли я усвідомлюю, що бог мене любить таким, яким я є, що божа любов сильніша за мою здатність грішити чи робити зло, що ця Божа любов мене завжди супроводжує і буде зі мною, то, думаю, такого типу основи християнської віри дозволять мені уникнути багатьох причин, які можуть вилитися в різні тривожні чи депресивні стани», – вважає Блаженніший Святослав.

«Можна сказати, що віра в бога, відчуття божої любові, присутності біля мене – це один із видів християнського імунітету проти таких психічних станів. Хоча, коли вже настала депресія, то роздумувати про її причину запізно, а потрібно лікувати цю недугу і усувати причину», – підсумував Глава Церкви.

Leopolis.news