logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Серед нардепів, які робили подання на скасування е-декларування до КСУ, є обранець з Львівщини

29-10-2020 16:493193

Серед нардепів, які робили подання на скасування е-декларування до КСУ, є обранець з Львівщини
Фото: UkrMedia

У списку 47-ми народних депутатів України, які внесли у Конституційний суд подання, на підставі якого скасували е-декларування, є депутат зі Львівщини – представник групи «За майбутнє» Тарас Батенко.

Про це повідомляє Твоє місто.

У списку народних депутатів, котрі внесли у КС відповідне подання переважно члени фракції ОПЗЖ Бойко, Рабінович, Шуфрич, Суркіс, Королевська, Медведчук, а також Тарас Батенко, львів’янин, співголова депутатської групи «За майбутнє» у Верховній Раді України. Член Комітету з питань бюджету.

У 2019 році був обраний до Верховної Ради 9 скликання як самовисуванець та член партії «УКРОП» за 123 округом (Львівська область). Він отримав найбільше голосів виборців округу – понад 45,05 %. Це був найкращий результат у Львівській області серед депутатів-мажоритарників.

Був також народним депутатом 8 скликання. Обраний у 2014 році від партії «Блок Петра Порошенка» за виборчим округом №123 (Львівська область). Голова підкомітету з питань нафтової, нафтотранспортної галузі та нафтопродуктозабезпечення Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, інформує громадський рух «Чесно».

З 2009–2014 рік Тарас Батенко був директором «Магістральних нафтопроводів «Дружба» ПАТ «Укртранснафта».

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що рішення певних органів державної влади становлять загрозу національній безпеці України.

 Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни.

В Європейському союзі стурбовані останніми рішеннями Конституційного Суду України щодо діяльності антикорупційних органів і воно може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.

Leopolis.news