logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Козицький надіслав Бужанському книжку про дивізію «Галичина» для «кращого розуміння історії»

13-04-2021 16:18978

Козицький надіслав Бужанському книжку про дивізію «Галичина» для «кращого розуміння історії»
Фото: LODA

Голова Львівської ОДА Максим Козицький відповів нардепу Бужанському щодо його висловлювань про дивізію «Галичина».

Про це він написав на своїй сторінці у «Facebook».

«Тиждень тому народний депутат України пан Бужанський надіслав мені депутатське звернення з критикою публікації на офіційній вебсторінці Львівської облдержадміцністрації під назвою «Стали відомі імена десяти воїнів дивізії «Галичина», які загинули під час Другої світової війни».

Пан Бужанський обурився і у своєму депутатському зверненні просить мене надати відповідь на питання: «Яким чином військовослужбовці дивізії «Галичина» боролися за незалежність України?».

Зважаючи на той факт, що пан Бужанський так прискіпливо цікавиться історією дивізії, то можу йому порадити таке. В Україні ще є живими 16 дивізійників, 10 з яких проживають на Львівщині. Тому народному обранцю вартувало б безпосередньо познайомитись та поспілкуватись саме з ними. Вони поділяться правдивими аспектами історії дивізії та власними спогадами. Пан Бужанський матиме можливість особисто їх запитати про мотивації вступу до згаданого формування».

«Крім того, у липні цього року на Львівщині відбудеться захід «Вшанування пам’яті українських вояків, військовиків інших національностей, полеглих у липні 1944 року під час Другої світової війни у «Бродівському оточенні». Для кращого розуміння історії пану Бужанському також буде корисно відвідати цю подію. Сподіваюсь, що він знайде достатньо сили та мужності, щоб не лише у теплих студіях говорити про дивізію, але й трохи більше почерпнути для себе у місцях, де безпосередньо творилась історія дивізії.

І наостанок. Для того, щоб інформація про дивізію завжди була під руками у пана Бужанського, надсилаю йому збірку спогадів вояків під авторством Ігоря Іванькова «Йшла дивізія…», – додав Максим Козицький.

Leopolis.news