logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Повірена у справах США в Україні: Якщо Росія діятиме агресивно, це матиме наслідки

16-04-2021 17:162213

Повірена у справах США в Україні: Якщо Росія діятиме агресивно, це матиме наслідки
Фото: usembassy.gov

США та союзники й партнери по НАТО в Європі глибоко стурбовані ескалацією, яку чинить Росія, нарощуючи кількість своїх військ біля кордону з Україною.

 

 

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін у Центрі бойової підготовки в Яворові, інформує сайт посольства США.

«Поки ми на цій церемонії тут у Яворові, десятки тисяч російських військ перебувають біля кордону з Україною і на українській території Криму, і їх чисельність збільшуються. США та наші союзники й партнери по НАТО в Європі глибоко стурбовані цією ескалацією.

І на додаток до цього провокаційного накопичення військ, уряд Росії продовжує проводити дезінформаційну кампанію, фальшиво заявляючи, що Україна нагнітає напруженість. Хочу чітко заявити — моя команда в посольстві США і я знаємо з перших рук: Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії. Насправді, Україна продемонструвала чудову стриманість перед лицем залякувань і агресії з боку Росії», – сказала Крістіна Квін.

«Але на тлі російських провокацій важливо пам’ятати, що Україна 2021 року та українські збройні сили 2021 року значно відрізняються від того, чим вони були у 2014 році... Щоб краще реагувати на зовнішні загрози, українські збройні сили стали більш боєздатними, більш професійними, одними з найбільш боєздатних збройних сил в Європі сьогодні — і Сполучені Штати пишаються тим, що наші спільні зусилля в галузі безпеки стали внеском у досягнення цього вражаючого результату», – додала вона.

 

Повірена США також наголосила, що Сполучені Штати залишаються непохитними у своїй політиці із підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, включно з Кримом та територіальними водами:

«Щоб забезпечити досягнення Україною своїх євроатлантичних прагнень, ми та наші партнери й надалі підтримуватимемо Україну в її захисті від агресії Росії. Наше керівництво чітко заявило, що якщо Росія діятиме необдумано чи агресивно, це матиме наслідки». 

Leopolis.news